Therapieën

Alle therapieën zijn klachtgericht, preventief en geven ontspanning. De verschillende therapieën zijn (stoel)shiatsu, massagetherapie, voetreflexologie en triggerpoint. Afhankelijk van je klacht zet ik een therapie of een combinatie hiervan in. De therapieën spreken het zelfhelend vermogen van je lichaam aan waardoor er weer een beter evenwicht kan ontstaan, meer een 'leven in balans'. Dit betekent minder pijn of zelfs pijnloos zijn; er ontstaat meer rust in je lichaam en geest en je voelt je energieker. Neem gerust contact op!

(Stoel)shiatsu

Is een traditionele Oosterse manuele therapie waarbij druk op het lichaam wordt uitgeoefend door duim en handpalm. De letterlijke vertaling is vinger (Shi) en druk (atsu). Shiatsu spreekt het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. Shiatsu combineert het behandelen van je klacht en het ervaren van de ontspanning; samen werkt dat zeer helend. 


MassageTHerapie

Met Klassieke en Segmentale massage werk ik op de spieren die op dat moment spanning veroorzaken en klachten geven. Dit kunnen blokkades zijn door zowel fysieke als mentale overbelasting. Met diverse handgrepen worden de spieren behandelt en losgemaakt. Hierdoor ontstaat weer een goede stroom van energie en bloed zodat de pijn verdwijnt en er ontspanning komt!


Voetreflexologie

Op de voeten liggen reflexzones die corresponderen met organen, orgaansystemen en andere delen van het lichaam. Wanneer daar storingen of blokkades zijn, dan weerspiegelt zich dat in de voeten. Door druk uit te oefenen op specifieke zones op de voeten behandel ik deze blokkades en verdwijnen de klachten.


Triggerpoint

Triggerpoints zijn kleine verhardingen ('knopen') in het spierweefsel die een te hoge spanning in de spier veroorzaken en klachten en pijn geven. Vaak zijn ze verantwoordelijk voor pijn in andere delen van het lichaam dan waar de triggerpoints zelf zitten. Ze kunnen ontstaan door langdurige statische houding, kortdurende zeer zware inspanning zoals zwaar tillen of sporten en het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging. Behandeling van de triggerpoints combineer ik vaak met Shiatsu en Massagetherapie.

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak!